Tyrkias beste feriesteder

tyrkias beste feriesteder

Tyrkia er for mange nordmenn synonymt med flotte strender, god mat og hyggelige mennesker, og stadig flere faller for fristelsen og går til det skritt å kjøpe seg en ferieleilighet eller andelsbolig, slik at de til enhver tid har muligheten for å stikke av til varmere strøk hvis sjansen skulle by seg.

Alanya

Et av de mest populære områdene er utvilsomt Alanya, eller den tyrkiske riviera, som den også gjerne kalles på folkemunne. Alanya er en turistby som i tillegg til de tradisjonelle flotte strendene også har et vell av kulturminner å by på, en lang rekke interessante severdigheter og ikke minst rikholdige handlemuligheter for lommebøker i alle størrelser.

alanya tyrkia

Nattelivet er variert og man finner alt fra rolige nattklubber til heftige diskoteker, og reiser man med barn er det mer enn nok for disse å finne på også.

Antalya

Velger man å tilbringe tid i Antalya, kan man nesten si man slår to fluer i en smekk. Antalya har det beste fra to verdener, flotte strender med alt hva disse har å by på, samt muligheten for storbyferie og alt man forbinder med dette. Er man historieinteressert er Antalya en sikker vinner, ikke minst hvis man besøker det mer enn 2000 år gamle sentrum av byen som med sine arkitektoniske perler bare venter på å bli oppdaget.

antalya tyrkia

Et opphold i Antalya innebærer som oftest bading og strandliv om dagen, og byliv om kvelden. Det finnes flere kinoer i byen og både tivoli og aktivitetsparker sørger for at selv de yngste vil få stor glede av oppholdet.

Belek

Har man mere sansen for naturopplevelser i mer fredfylte omgivelser kan et besøk i Belek være tingen. Riktignok er området tydelig preget av hoteller med svært høy standard og kvalitet, og prisnivået kan nok til tider oppfattes som i den høyere ende av skalaen til Tyrkia å være. Det er selvfølgelig fullt mulig å finne rimelige alternativer hva overnatting angår, og så kan man heller nyte de eksklusive omgivelsene gratis. Belek har også noen av verdens beste golfbaner og er ikke overraskende godt besøkt av et litt eldre klientell enn mange andre destinasjoner i Tyrkia.

belek

De fleste av hotellene har alle de fasilitetene man kan ønske seg, og reiser man med barn kan man se frem til et hyggelig opphold hvor man har stort sett alt man trenger, og mere til, innenfor hotellets murer.

Kemer

Et populært chartermål i Tyrkia er Kemer. Kemer var opprinnelig bare en liten søvnig fiskerlandsby som senere har utviklet seg til å bli et regulært feriested som utelukkende baserer alle sine inntekter på turisme. Dog uten å gå på kompromiss med den typiske sjarme disse mindre byene ofte har, og besøker man byen vil man oppleve en trivelig liten by med smale handlegater omkranset av lave bygninger, og en vennlig og imøtekommende atmosfære man ikke finner så veldig mange andre steder.

kemer

Kemer har også en flott marina hvor det ofte ligger flotte luksuskryssere til kai, og er man heldig kan man møte både filmstjerner og andre superstjerner på en av de mange fortauskafeene. Det er ikke all verden av nattklubber og diskoteker i Kemer, men det er som regel heller ikke derfor man reiser dit. Kemer passer best for barnefamilier som foretrekker å slappe av fremfor å mase rundt en rekke aktiviteter, eller andre som bare liker å nyte Tyrkia på en rolig og avslappende måte.

Til tross for at Tyrkia utvilsomt er en populær turistdestinasjon finnes det fortsatt mange uspolerte steder i landet, men likevel tilgjengelig for turisme på tyrkernes egne vilkår.

Dalaman

Dalaman er et slikt sted, og hvor merkelig det enn høres, så har liksom ikke masseturismen slått helt til i denne byen ennå, selv om den faktisk til og med har sin egen internasjonale flyplass.

dalaman tyrkia

Byen er et yndet sted for naturelskere, og rundt i byens nærområder finnes det en rekke varme kilder. Elven er også et populært reisemål for blant annet elvepadlere, og den inneholder partier i alle vanskelighetsgrader, litt avhengig av hvilken tid på året man besøker den. Skogområdene er velegnet til fotturer og det er etablert flere spasenter rundt i byen.