Sydenturer for småbarnsforeldre

 

sydenturer for småbarnsforeldre

Mange mennesker har lange tradisjoner med å reise til syden på ferie, og helt fra de selv var barn og ble med foreldrene på tur, har de fortsatt med dette på egenhånd i voksen alder. Kanskje allerede som tenåring på egne bein i de kjente og kjære områdene de besøkte sammen med sine foreldre, til å selv bestille turer til ukjente destinasjoner som utforskes kun med de tidligere erfaringene som hjelp.

Når man så senere i livet både finner den rette og får barn, har man en solid oppakning med seg i kofferten, som gjør at man stiller godt rustet til å ta seg av alle de utfordringene som skulle kunne tenkes å dukke opp underveis. Men hva så hvis man ikke har denne erfaringen? Hva hvis man aldri før har vært på sydentur, men nå stiller med både partner og barn, og ikke riktig vet hverken hvor eller hvordan man skal reise. Hva da?

Til tross for hvor skremmende tanken enn kan høres, så er det likevel så langt fra virkeligheten som det nå en gang kan komme. Man kan fint reise til sol og sommer med små barn i bagasjen, det krever bare en litt annerledes tankegang enn hvis man reiser alene. Det er klart at det er enkelte ting som utelukkes, som for eksempel klatreferie i alpene eller partyferie på Ibiza, men det behøver ikke bety at ferien blir noe dårligere av den grunn.

Feridestinasjoner tilpasset barnefamilier

Drøssevis av feriedestinasjoner verden over er spesielt tilpasset familier med barn i alle aldre, og velger man en av disse får man bokstavelig talt det hele servert på et sølvfat. Ikke bare er hotellene tilpasset med egne barnerom, bassengene er gjerne i en størrelse barna kan plaske rundt i uten at mor og far sitter med hjertet i halsen, aktivitetene er tilpasset barn i alle aldre, restaurantene har egne barnemenyer og sist men ikke minst, mange har også egen barnevakttjeneste, så mor og far kan få en stille aften på byen på egenhånd hvis de skulle ønske det.

En annen fordel er selvfølgelig også at det som oftest er en rekke andre barnefamilier disse stedene også, slik at det alltid vil være noen å leke med for de minste.

Et av disse stedene er Fuengirola i Spania, hvor det finnes ikke mindre enn to vannparker, med egne avdelinger for de aller minste. Parque Acuatico Mijas er et av dem, og denne forholdsvis lille vannparken er ikke større enn at man kan holde øye med barna nesten samme hvor i parken de befinner seg. Aktivitetene i parken er tilpasset flere alderstrinn og det er store grøntområder man kan holde piknik i.

Ønsker man derimot å tilbringe mye tid på stranden, finnes det en rekke fine områder med myk sand, varmt og rolig vann, og ikke minst lange grunner perfekte for barn. Søker man etter barnevennlige hoteller på internett vet disse som regel også hvor de beste barnevennlige strendene ligger. I Spania ligger det flere slike steder langs Costa Blanca, og tar man utgangspunkt i Alfaz del Pi og Denia er det mange gode muligheter for å komme gjennom ferien med bare gode minner i kofferten. Selv for de aller minste.

På Kypros vil feriestedene Ayia Napa og Fig Three Bay være to steder man bør kikke nærmere på. Riktignok er Ayia Napa kjent for sitt til dels noe overdrevne natteliv, men området er stort og hvis man ikke bestiller overnatting midt i de verste partygatene ligger alt til rette for en ypperlig ferie med barn i alle aldre også her. Det er en mengde aktiviteter for både store og små barn, og både strendene og hotellenes bassenger er tilpasset disse aldersgruppene.

Strendene er langgrunne og forholdsvis rolige, og sanden er perfekt til bygging av sandslott. Det finnes en egen vannpark i området, en av Europas største faktisk, og det legges stor vekt på sikkerhet med badevakter både på land og ute i vannet der hvor barna befinner seg.

De små handlegatene innbyr til fotturer med en is i hånden og mange av restaurantene har lekerom eller andre aktiviteter til barna, i tillegg til sin helt egne barnemeny, selvfølgelig.