Romantiske sydenreiser

romantiske sydenreiser

Verden er full av romantiske steder man kan reise til, Paris, New York, London, Roma, for å nevne noen. Felles for alle disse er imidlertid at de stort sett dreier seg om storbyferier, hvilket i og for seg er fint nok, men hva hvis man ønsker å kombinere en strandferie med litt romantikk? Eller man ønsker å friske opp gamle følelser under solen på en sandstrand. Hvor skal man da reise?

Riktignok finnes det et rikholdig utvalg av feriesteder med både sol og varme, og uendelige, myke sandstrender, men de er ikke alltid like romantiske. Eller så er de kanskje på andre måter ikke akkurat hva man søker. Eller de oppfattes for turistifiserte.

Pleie romantikken i Helles

Et godt alternativ for å pleie romantikken i kombinasjon med opplevelser og strandliv er utvilsomt et besøk i den lille greske fiskerlandsbyen Sivota. Det er ikke uten grunn at Sivota på folkemunne kalles «Det Greske Karibia», og hvis man kun kikker på bildene i reisebrosjyren kan de to stedene lett forvekslet.

romantiske sivota

Selv om det finnes flere turisthoteller i området og det arrangeres charterturer dit, er det fullt mulig å finne usjenerte steder man bare kan nyte hverandre i fred og ro. Enten man foretrekker å ligge hånd i hånd i sanden ved det asurblå havet, eller vandre rundt i de brosteinsbelagte gatene i de rustikke landsbyene er det rikelig med muligheter for det.

Gå i fotsporene til Romeo og Julie i Spania

Av andre romantiske steder hvor man kan oppleve både sol og kjærlighet i skjønn harmoni finner man blant annet Spania, som ikke bare har en rekke flotte strender og severdigheter men også har en svært så spennende historie, som på sitt helt spesielle eget vis utvilsomt bidrar til å skape litt romantikk i hverdagen.

Teruel i den nordlige delen av Spania er et slikt sted, og mange mener at de hendelsene som en gang fant sted i dette området kan være opphavet til historien om Romeo og Julie.

I år 1217 var det en ung mann ved navn Diego som forelsket seg i en kvinne ved navn Isabel. Problemet var at Isabel var langt over Diegos stand, og før Isabels familie kunne godta Diego som en akseptabel frier, måtte han ut i verden og skaffe seg en formue. Diego reiste ut og arbeidet hardt i mange år mens han drømte om sin Isabel, mens Isabel på sin side ble lovet bort av sin far til en annen langt rikere mann. Historien forteller at da Diego langt om lenge vendte hjem igjen, utslitt og døden nær av alt det harde arbeidet, kom han for sent. Han ankom Isabels hjem på selve bryllupsnatten og ble selvfølgelig sønderknust av det han fikk vite. Han ba på sine knær om et siste avskjedskyss, men som den ærbødige og nå også gifte kvinnen Isabel var, måtte hun avslå alle hans tilnærmelser. Skuffet og sønderknust vendte Diego hjem til seg selv hvor han åndet ut og døde samme natt.

Da Isabel fikk vite hennes tidligere kjæreste var død ble hun selv så knust at hun falt om og døde av sorg på Diegos kiste i begravelsen den påfølgende dag. Enden på historien er at de ble begravet sammen slik at de faktisk fikk hverandre til sist, og graven finnes den dag i dag i Teruel og er et yndet reisemål for par på romantisk ferie i Spania.

kjærestetur sevilla

Noe mindre dramatisk er et besøk i Sevilla, men ikke mindre romantisk av den grunn. Sevilla er kjent for tre ting, kultur, flamenco og pasjon. Elven Guadalquivir innbyr til stemningsfulle vandreturer langs elvebredden, eller man kan ro inn i solnedgangen mens man betrakter det flotte torget Plaza Espana i bakgrunnen. Eller man kan en tur i de smale sentrumsgatene i en hestevogn, mens man leter etter en hyggelig fortausrestaurant å tilbringe de svale kveldstimene på.

Luksus i Maldivene

Vil man virkelig imponere, og har penger nok, pleier en romantisk ferie for to på Maldivene å gjøre stor suksess. Ikke bare er Maldivene et av de vakreste stedene på jorden, det er definitivt også et sted for romantikk. Her kan man bo mutters alene i en tropehytte på sin helt egen lille strand, kun avbrutt av en kokk som kommer innom for å tilberede de beste rettene kun for dere.

romantisk ferie på maldivene