Partytur til syden

partytur til syden

Det er ikke til å stikke under en stol at mange som reiser på ferie til syden gjør det av flere grunner enn late dager under solen på en varm sandstrand. Mange velger også å reise for å kunne slå ut håret litt, og heldigvis finnes det en rekke gode alternativer for denne type turisme også.

Alle har vel hørt om partyøya Ibiza og Sunny Beach i Bulgaria, begge med mange års historie som rene partydestinasjoner hvor partyfaktoren err svært høy, og folkelivet pulserer døgnet rundt, året rundt. Hele byer er tilegnet festturisme og hotellene er ikke til annet enn å sove ut rusen på, eller spise frokost. Uansett hvilken tid på døgnet det er.

Nå er det ikke slik å forstå at alle disse stedene er fullstendig ute av kontroll, men at de er bedre rustet for å gi en høy partyopplevelse er hevet over enhver tvil.

Ettersom hverken Ibiza eller Sunny Beach sannsynligvis trenger noen nærmere presentasjon kan vi jo heller kikke nærmere på noen av de andre populære partystedene, både i Europa og ellers i verden.

Et av disse er forholdsvis nytt, og ligger ikke overraskende på den spanske solkysten, nemlig badebyen Lloret de Mar på Costa Brava. Om dagen er dette en livlig spansk turistby som de fleste andre, men straks mørket senker seg skjer det en formidabel endring. I stedet for å slukke og gå hjem skrur restauranteierne opp for musikken og gjør klar for neste pulje med gjester.

Lloret de Mar har en rekke diskoteker, nattklubber og barer som holder åpent til langt ut i de sene morgentimene, og kotymen er ofte at man lukker ikke før siste gjesten er gått hjem. Og det kan vare lenge.

Partysteder på Mallorca

Noe lenger ute i havet, nærmere bestemt på Mallorca, finner man Magaluf som blant partyeliten regnes som noe av det nyeste og hotteste innen det europeiske natteliv for tiden. I tillegg til utallige fester både på gaten og strendene finner man også her noen av europas aller største nattklubber og diskoteker. Ett av dem, BCM, har plass til ikke mindre enn 5000 gjester, og en kveld her innebærer betraktelig mye mer enn kun en musikalsk opplevelse. Her er det underholdning og events til langt ut i de tidlige morgentimene, og utvilsomt tilrettelagt for en heftig partyferie for de som ønsker det.

partyferie til magaluf

Kuriositet i Israel

Med på listen over heftige partydestinasjoner finner man også noe så kuriøst som en by i midtøsten. Israelske Tel Aviv er opprinnelig en typisk ferieby som har tiltrukket seg familier og gjerne et litt eldre klientell, men dette er i ferd med å snu, og flere av byens utesteder holder åpent mer eller mindre hele døgnet og mange går fra klubb til klubb hele gjennom hele natten, kun avbrutt av en og annen gatefest, eller svipptur nedom en av de mange strendene hvor det arrangeres konserter og overdådige grillfester. Gordon Beach er et fint utgangspunkt, og med hotell i umiddelbar nærhet har man det meste innenfor en rimelig gangavstand.

Kypros

Kypros er et annet alternativ, nærmere bestemt på Nissi Beach i Ayia Napa. Dette var lenge et av de stedene man virkelig måtte reise til som partyturist, og selv om det er noe roligere nå enn tidligere, rangerer den stadig høyt på listen. Nissi Beach er viden kjent for sine gode DJ’s som underholder, sine elleville skumfester og ikke minst de mange bikinikonkurransene som avholdes.

partytur ayia napa

Hellas

Litt mer diskret er Psarou Beach på Mykonos i Hellas, men ikke mer diskret enn at også denne destinasjonen er i ferd med å opparbeide seg et solid rykte på partybørsen. Stedet har lidt litt under at det har vært forholdsvis få hoteller og overnattingsmuligheter der, men til gjengjeld har de som har funnet veien dit virkelig fått valuta for pengene.

Flere av klubbene er tilnærmet døgnåpne og tunge diskorytmer konkurrerer om å tiltrekke seg flest gjester. I enkelte av klubbene er det til og med akseptert å være naken(!) så her er det bare å forberede seg på en fest utenom det vanlige.