Gode grunner til å bruke kredittkort på ferie

derfor bør du betale med kredittkort i utlandet

Kredittkort klinger nok dårlig i mange sine ører, men visste du at et kredittkort faktisk er det anbefalte betalingsmiddelet når du er på ferietur? I denne artikkelen skal vi forklare noen av fordelene ved bruk av kredittkort i utlandet, samt noe av det du bør passe på.’

Kredittkort gir deg økt sikkerhet mot svindel

Vi har vel alle hørt om noen som har blitt svindlet i Syden. Svindelmåtene er mange og kanskje den mest brukte svindelen, og den som er lettest å havne i, er at kortet vi bruker til å ta ut penger med blir skimmet. Skimming vil si at kjeltringene plasser leseutstyr med kamera i minibanken og deretter tar en kopi av kortet ditt når du bruker det. Dette utstyret er svært vanskelig å oppdage, og det kan være vanskelig å gardere seg mot slik svindel.

Det er her fordelen med et kredittkort kommer inn i bildet. Tar du ut penger med ditt vanlige Visakort gir du tyvene anledning til å tømme hele din bankonto, noe som kan være svært frustrerende. Man vil til syvende og sist få igjen pengene med banken, men vær oppmerksom på at det kan ta opp fra uker til måneder å få igjen pengene med banken. Noe som kan være krise for mange.

Her kommer fordelen med kredittkort til sin rett. Skimmer tyvene kredittkortet ditt og tar ut penger på ulovlig vis, så er det banken sine penger de stikker av med. Du melder svindelen på vanlig måte og så tar banken tapet og du slipper å betale. På den måten slipper du å oppleve at tyvene tømmer lønnskontoen og du slipper å vente på at banken skal betale deg tilbake beløpet.

Kredittkort gir deg flere fordeler – som gratis reiseforsikring

En annen fordel et kredittkort gir deg er at det ofte medfølger flere gode fordeler med slike kort. Et av dem som er særlig aktuelt når du er på ferie er gratis reiseforsikring. Flere korttilbydere har nemlig reiseforsikring inkludert i kortet om du betaler minimum 50% av transportkostnadene til kortet. Bruker du et slikt kort når du betaler reisen kan du med andre ord spare penger på reiseforsikringen. Det er viktig å sette seg godt inn i vilkårene som gjelder for de forskjellige kortene. Husk at ikke alle kredittkort har denne ekstra fordelen. For å finne de beste kredittkortene anbefaler vi deg at du besøker finanseksperten.no og ser deres oversikt over de beste kredittkortene.

Noen kredittkort gir deg også rabatt og bonuspoeng på selve flyreisen. Et slikt kort er Bank Norwegian sitt kredittkort. Her kan du opptjene såkalte cash points som du så kan veksle inn i flyreiser og andre godtgjørelser hos Norwegian.

Betal alltid fakturaen i tide

Et krav for at det skal lønne seg å bruke kredittkort på ferie er at du betaler hele det skyldige beløpet i tide. Rentene på et kredittkort er som regel svært høye, og fordelene et slikt kort gir blir fort oppsist av renteutgiftene. Det er derfor viktig at du betaler fakturaen før rentene begynner å løpe løpsk.