Fem vakre øyer i Hellas

fem vakre øyer i hellas

Hellas er et yndet ferieland, og har definitivt noe for enhver smak. Dog er det ingen tvil om at de aller fleste som kommer til dette spesielle landet helt øst i Middelhavet kommer dit for hovedsakelig tre grunner; 1) mengder av sol, 2) fantastiske strender, og 3) en overveldende kultur og gjestfrihet. Hellas passer også perfekt for de som ønsker en romantisk ferietur med kjæresten.

Landet består i tillegg til en større fastlandsbit tilhørende Europa et vell av øyer, faktisk over 2500 stykker alle iberegnet, hvorav hundrevis er ubebodde og ligger som små oaser ute i Egeerhavet. Blant alle disse øyene finnes det en rekke perler hvorav flere er videreutviklet til å være tilnærmet rene turistdestinasjoner, og besøker man noen av disse øyene er det lett å forstå hvorfor. Kanskje verdens høyeste konsentrasjon av antall soldager i året kombinert med langstrakte sandstrender omkranset av turkisblått vann gjør at det er lett å la tankene henføre til paradisiske tilstander. Og det er ikke uten grunn.

Santorini

En av de mest populære øyene i Hellas er utvilsomt Santorini. Øya, som opprinnelig er en kollapset vulkan, ligger mer eller mindre midt i Egeerhavet og tilhører øygruppen Kykladene. Santorini har sin egen internasjonale lufthavn, Santorini International Airport, hvilket gjør det svært enkelt å både reise til og fra øya.

ferieøyen santorini i hellas

Øya er stedvis preget av turisme, men har fortsatt mye av den opprinnelige greske sjarmen tilbake. Det er også på Santorini byen Fira ligger, sannsynligvis Hellas’ mest benyttede fotomotiv, byen med de hvite husene med de karakteristiske blå takene man sikkert har sett på utallige postkort gjennom tidene. Ser man en reisekatalog fra Hellas, er det store muligheter for at omslagsbildet kommer nettopp herfra.

Kefalonia

Kefalonia er en annen populær ferieøy i Hellas, men da fortrinnsvis foreløpig hovedsakelig foretrukket av grekerne selv. Riktignok er det flere europeiske turister som også har fått øye på denne perlen, spesielt italienere på grunn av beliggenheten i det Ioniske havet som grenser opp mot Italia, men også andre nasjonaliteter finner øya verdt å besøke. Øya er tynt befolket, men har rikelig med rekreasjonsmuligheter uten at det føles alt for turistmessig utenfor de etablerte turiststedene. Naturen er svært variert og vakker, og har flere naturperler man bør oppleve hvis man besøker øya. Terrenget er preget av

kefalonia i hellas

Rundt hele øya ligger det innbydende hvite sandstrender, og de mange hyggelige små landsbyene byr på idyll og ekte gresk atmosfære.

Lesbos

Mange anser Lesbos for å være en av de vakreste greske øyene, og besøker man øya er det lett å se hvorfor. Øya er i tillegg til å være en av de største av de greske øyene også en av de med størst variasjon rent naturmessig. Her finnes goldt slettelandskap, frodige skogområder, dype daler og høye fjell. Kysten rundt Lesbos består av alt fra flotte sandstrender til klipper som stuper bratt ned i sjøen.

lesbos hellas

Lesbos er en populær øy blant turister fra hele verden, og det finnes et bredt spekter av severdigheter man kan besøke. Ettersom Lesbos er av vulkansk opprinnelse finner man flere steder varme kilder og termisk aktivitet i undergrunnen, og det er bygget flere kurbad i forbindelse med dette.

Kreta

Når det er snakk om Hellas og øyer, kommer man nesten ikke utenom den største av dem alle, nemlig Kreta. Med en størrelse på hele 260 kilometer i lengden og opptil 30 kilometer på det bredeste, sier det seg nesten selv at naturen er både mangfoldig og innholdsrik. Her finnes høye fjell og dype daler, frodige skogområder og golde ørkenlignende områder. Europas lengste kløft (18 kilometer lang) ligger på Kreta, og selv om øya ligger i et av verdens solrikeste områder finner man vann nesten over alt, og vannet er rent og innbyr til forfriskende dukkerter.

kreta i hellas

På grunn av størrelsen og mangfoldet er Kreta også en av de hyppigst besøkte turistdestinasjonene i Hellas, og øya har ikke mindre enn tre flyplasser som kommer i tillegg til en rekke havnebyer langs kysten.

Alonissos

I øygruppen Sporadene, litt nordøst for Athen, finner man den forholdsvis lille, men svært vakre, øya Alonissos. Med sine rundt 64 kvadratkilometer i størrelse og like i underkant av 1000 innbyggere, er ikke Alonissos noen utpreget turistøy, men en og annen turist finner veien likevel.

Alonissos

Det som kjennetegner Alonissos mest er de grønne områdene og den roen som hersker over hele øya. Det er lite trafikk og få veier, og atmosfæren formelig oser av autentisk gresk slaraffenliv. Severdigheter finnes nesten ikke, og livet går sin vante gang i helt sitt eget lille tempo.