Zakynthos

Zakynthos

Zakynthos er en lite gresk øy som ligger i det Joniske hav, som en del av de Joniske øyene. Øya ligger vest for halvøya Peloponnes og hadde i 2005 litt over 41.000 innbyggere. Zakynthos er en at de tidligst bebodde øyene i Hellas og utgravninger viser at det for over 110 000 år siden fantes neandertalere på øya. Det finnes også spor etter moderne mennesker på Zakynthos som er datert til den mykenske periode. Disse er funnet i graver i Kambi og Keri.

ferie til Zakynthos

Øya er kjent for å være spesielt grønn og fruktbar, noe man hurtig legger merke til hvis man reiser litt rundt på øya som helt klart har noe for enhver smak. Flere av byene på øya, blant annet Kalamaki og Tsilivi, har ord på seg for å være særdeles familievennlige, ikke minst på grunn av de barnevennlige, langgrunne og rolige strendene som er der. Dessuten er mange av hotellene og restaurantene tilrettelagt for barnefamilier nettopp for å tiltrekke seg denne type turister.

Ønsker man fest og moro kan byen Laganas være et alternativ da det her er flere barer, diskoteker og nattklubber som bokstavelig talt holder åpent døgnet rundt. Det er også rikelige muligheter for diverse vannsportsaktiviteter i Laganas, blant annet dykking og paragliding etter båt og den type ting. De fleste strendene på Zakynthos har alle de fasilitetene som forventes av strender i denne klassen, og det er både restauranter og strandbarer de aller fleste stedene.

strand på zakynthos

Reise til Zakynthos

Zakynthos har sin egen flyplass, men den mottar ikke utenriksfly. Skal man med fly til Zakynthos må man med andre ord innom det greske fastlandet, eller en av de andre greske øyene som eventuelt har en internasjonal lufthavn. Man kan selvfølgelig også komme til Zakynthos med ferge, da fortrinnsvis fra Peloponnes.

annonse

Aktiviteter på Zakynthos

Det vrimler ikke akkurat av antikke severdigheter på Zakythos, men i Zakynthos by finner man to særdeles spennende museer. Det bysantiske museum med et utvalg renessansemalerier, bysantiske mynter og en rekke gjenstander, og Museum for Solomos som blant annet inneholder flere gravminner og kunstverk av noen av Zakynthos’ mest fremtredende kunstnere gjennom tidene.

annonse

Som en kuriositet kan det nevnes at Zakynthos i sin tid også hadde Hellas’ første musikkskole, så tidlig som i 1815. Disse elevene var så fremtredende at skolen stilte med flere musikanter ved de første Olympiske leker i moderne tid, i 1896.

Bli også med på en av de mange båtturene som arrangeres langs kysten av Zakynthos. Det ligger blant annet et spennende skipsvrak man kan se, og for ikke å glemme de blå grottene. Mange velger å delta på en «øyomseiling» hvor man i tillegg til å se den greske naturen fra sjøsiden også kan være heldige og se både delfiner og andre spennende fisk i havet. Noen av båtene stanser underveis så man kan komme i land eller bade. Noen av båtene serverer noen enkle sandwicher og drikke underveis, mens på ande må man ha med sin egen niste.

zakynthos

Det er særdeles gode forhold for dykking på Zakynthos, og har man ikke utstyr med seg kan man leie det. Kan man imidlertid ikke dykke fra før av, finnes det dykkerskole på øya så det er fullt mulig å lære det mens man er der. Noe av det mest spennende med dykking på Zakynthos er muligheten til å dykke med de store havskilpaddene som finnes langs kysten.