Tenerife

tenerife

Tenerife er den største av Kanariøyene og med en befolkning på litt under en million, er det også den mest befolkede. Det er også en av de best besøkte hva turister angår, og hele seks millioner turister besøker Tenerife hvert eneste år.

Å komme til Tenerife er svært enkelt, og man kan komme dit enten med ferge fra en av de andre øyene eller det spanske fastlandet, eller fly. Tenerife har to flyplasser, Tenerife Airport North og Tenerife Airport South. Sistnevnte er en internasjonal flyplass med flere internasjonale flyginger daglig. Både alminnelige ruteflyginger, og charter.

annonse
ferie på tenerife

Hotell på Tenerife

Det finnes et bredt spekter av hoteller på Tenerife, og enten man ønsker å bo i et av de mange turistkompleksene på øya eller ute på landet finnes det muligheter for det. Mange velger også å leie seg en ferieleilighet hvor man kan holde seg med sin egen mat og samtidig ha alle de fasilitetene man pleier å ha hjemme. Noen av ferieleilighetene ligger imidlertid ikke i umiddelbar nærhet av hverken strand eller noen attraksjoner, men som regel kompenseres det for dette med eget svømmebasseng og eventuelt en leiebil så man kan komme seg rundt på Tenerife på egenhånd.

Aktiviteter på Tenerife

Det er mange spennende og morsomme ting man kan se og gjøre på Tenerife, og øya har opparbeidet seg et omdømme som en særdeles barnevennlig øy å feriere på. Strendene er hovedsakelig rolige og grunne, og de fleste innehar alle de fasilitetene en god turiststrand skal ha. Med unntak av de mer isolerte strendene utenfor turistområdene kan man nesten over alt leie solstoler og parasoller, og det er også ofte en strandpromenade med både restauranter og kafeer, hvor man kan få seg en forfriskning eller noe å bite i. Mange steder kan man også delta på forskjellige vannsportsaktiviteter, og ting som kajakk eller kanopadling er svært populært, det samme med fisketurer og snorkling.

annonse

Tenerife er også et populært sted for golf, og de fleste ferieresortene er tilknyttet en eller flere golfbaner i nærområdet. Flere steder arrangeres det også golfkurs, så hvis man ikke allerede har et greencard, kan man få det for en svært rimelig penge på Tenerife.

Øya har mange nasjonalparker, deriblant Teide som regnes som en av de mest besøkte nasjonalparkene i verden. Teide er også navnet på Spanias høyeste fjell som også ligger i parken, med en topp på 3718 meters høyde over havet. Hele fjellet og områdene rundt innbyr til mange fine fotturer, eller man kan leie en terrengsykkel og sykle tur på en av de mange oppmerkede stiene i parken.

Det er også mulig å bestige Teide hvis man ønsker det, men da må man søke om dette på forhånd. Det går taubane nesten hele veien opp til toppen, på nær de siste 200 meterne. Taubanen kan alle være med i, men skal man fortsette det siste stykket er dette forbeholdt dem som har søkt om dette på forhånd. Grunnen til dette er for å begrense trafikken på fjelltoppen, og fordi det på grunn av den store høydeforskjellen man utsettes for på forholdsvis kort tid heller ikke er helt ufarlig.

teide på tenerife

Shopping på Tenerife

Mange av byene på Tenerife har rikelig med handlemuligheter, og alt fra små hyggelige butikker med suvenirer og kunsthåndverk til store kjøpesentre finnes. Vær imidlertid oppmerksom på at det er enkelte butikker som spekulerer i å lure kundene sine, og da fortrinnsvis butikker som selger elektronikk og fotoutstyr. Det finnes flere historier hvor folk som har handlet varer har fått noe helt annet enn hva de betalte for, eller det har kostet betraktelig mer enn hva det koster hjemme i Norge. Bruk sunn fornuft og hopp gjerne ikke på det første og beste tilbudet som dukker opp. Faktisk er problemet med turister som blir snytt så stort på Tenerife, at det er opprettet en egen forbrukerorganisasjon til å hjelpe dem. Man skal henvende seg til det lokale turistkontoret eller i hotellresepsjonen for mere informasjon rundt dette.

Severdigheter på Tenerife

De fleste severdighetene på Tenerife er ikke overraskende knyttet opp til enten naturen eller historien på øya. Det vulkanske landskapet har mye spennende å by på, og ettersom Tenerife har en svært omfangsrik historie, er det mange landsbyer og gamle bygninger som er severdigheter i seg selv. Flere av dem er også oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder, og øyboerne legger mye vekt på å ivareta sine egne tradisjoner og kulturhistorie.