Santorini

santorini

Santorini er en gresk øy i Egeerhavet omtrent 200 kilometer fra fastlandet. Øya ble i sin tid dannet ved et vulkanutbrudd, noe man ser tydelige spor etter den dag i dag, og øya er en del av en liten øygruppe man tydelig kan se har omkranset et vulkankrater. Santorini som kommune dekker faktisk over flere øyer, Santorini og Therasia som er bebodde, og Nea Kameni, Palaia Kameni, Khristiana og Asprosini, som alle er ubebodde. Totalt bor det rundt 15.500 mennesker i Santorini kommune.

Klimaet på Santorini er som på de fleste andre greske øyene kjent for sin lange og solrike sommer med temperaturer som lett kommer opp mot 40 varmegrader. Det faller normalt ikke regn om sommeren på Santorini, og det er svært få dager med skydekke. Det kan imidlertid blåse en bris fra nord, noe som gir en behagelig kjølende effekt på de aller varmeste dagene. På særdeles klare dager kan man se fjellene på naboøya Kreta, som ligger 130 kilometer syd for Santorini.

santorini

Reise til Santorini

Det er mulig å fly direkte til Santorini, men da fortrinnsvis med charterfly. Skal man fly med et ordinært rutefly må man mellomlande på fastlandet eller en av de andre større greske øyene. Det er også mulig å komme til Santorini med båt hvis man heller ønsker det. Mange velger den løsningen som en del av en rundreise på de greske øyene.

Santorini som øy har ord på seg for å være et svært vakkert sted å legge ferien til. Over hele øya ser man de karakteristiske hvitkalkete husene med blå dører og skodder for vinduene. Dessuten er det et vell av fargerike blomster over alt, så vel på husene som i de små hagene rundt.

annonse

Aktiviteter på Santorini

Naturopplevelsene på Santorini er like varierte som øya selv, og mens østkysten er forholdsvis flat og full av flotte strender med lavasand, er vestkysten tilsvarende bratt med bratte fjellsider som stuper ned i det krystallklare Middelhavet nedenfor.

På Santorini kan man velge blant en rekke flotte aktiviteter i naturen, og enten man liker å vandre langs kraterkanter eller dykke i det asurblå vannet, finnes det et tilbud. Dessuten er deler av kysten svært velegnet til for eksempel surfing, både med og uten seil, og en kajakktur langs de stupbratte fjellsidene er virkelig noe man bør forsøke når man først er på Santorini.

annonse

På Santorini er det et rikt utvalg av alt fra dyre luksushoteller til små, hyggelige pensjonater. Mange av dem er svært barnevennlige med en fin beliggenhet i forhold til langstrakte badestrender og andre fasiliteter. I Kamari er det et godt utvalg av butikker man kan handle i og det finnes restauranter, barer, nattklubber og diskoteker i flere av andre byer også.

Vær imidlertid oppmerksom på at hvis man ønsker å handel enten på markedet eller i de små bodene, er det kontanter som gjelder. Alle de større butikkene aksepterer betalingskort. Det finnes enkelte minibanker i de største turistområdene, ellers må man i en alminnelig bank for å veksle.

santorini ferie

Mange som reiser til Santorini velger å leie seg en bil under oppholdet, for på den måte lettere å kunne komme seg rundt på øya. Dette er imidlertid ikke alltid nødvendig, da det kollektive tilbudet er forholdsvis godt og det arrangeres guidede turer til de fleste større attraksjonene.