Rhodos

rhodos

Rhodos er med sine 1400 kvadratkilometer en av de største greske øyene. Det bor i underkant av 120.000 mennesker på Rhodos, hvorav rundt halvparten bor i byen Rhodos som også er øyas hovedstad. Øya er kjent for en rekke historiske monumenter og hendelser, blant annet kolossen på Rhodos som regnes som et av verdens syv underverker. Kolossen på Rhodos ble oppført 280 år før Kristi fødsel, men ble etterfølgende ødelagt under et jordskjelv i år 224 før Kristi fødsel.

I dag er Rhodos et populært feriested for turister fra hele verden og turisme er også den viktigste bidragskilden til økonomien på øya. Flere store feriesteder er bygget, og alt fra de mest luksuriøse hotellene til mindre pensjonater stiller villig både rom og senger til rådighet. Det kan imidlertid lønne seg å bestille god tid i forveien dersom man ønsker plass i de mest populære turistområdene i høysesongen om sommeren.

strand på rhodos

Reise til Rhodos

Rhodos har sin egen internasjonale lufthavn, og det er flere internasjonale flyvninger til og fra øya daglig. Både charter og alminnelige flyruter, og det går kontinuerlig busser fra lufthavnen inn til Rhodos by. Man kan selvfølgelig også leie seg en bil på Rhodos, noe som gjør det betraktelig lettere å komme ut på egenhånd på oppdagelsesferd på den historiske øya.

Hele gamlebyen er ypperlig for shopping, og selv om gatene er små og labyrintaktige, behøver man ikke bekymre seg for å gå seg bort. Hele gamlebyen er omkranset av en gammel borgmur, og så lenge man ikke går gjennom den og ut i de nyere delene av Rhodos vet man i det minste hvor man er.

annonse

Aktiviteter på Rhodos

I Faliraki Water Park er det en lang rekke forlystelser som spenner fra de rolige som også er velegnet for de aller minste barna, til de superhurtige kun egnet for de med stålnerver. Det er vannsklier i alle varianter og størrelser og det er en «lazy-river» hvor man bare seiler rolig av sted i et bedagelig tempo. Anlegget har også flere svømmebassenger, blant annet et enormt bølgebasseng, men også en hel seksjon kun for barn.

annonse

Man behøver imidlertid ikke bare å bade i Faliraki Water Park, da det finnes store områder med liggestoler og solsenger hvor de voksne kan slappe av mens barna leker i nærheten. Det er selvfølgelig også mulig å få seg både noe å drikke og spise i Faliraki Water Park hvis man skulle ønske det.

Helt nord på Rhodos, ytterst på spissen, finner man det havbiologiske institutt som også inneholder Hellas’ største samling saltvannsakvarier. De ligger i en grotte, og inneholder en stor mengde fisk og havskilpadder.

ruiner på rhodos

Severdigheter på Rhodos

På Rhodos formelig vrimler det med både historiske og arkeologiske severdigheter. Akropolis over Lindos, den eneste av øyas opprinnelige tre antikke byer som fortsatt har et levende bysamfunn, Gamlebyen i Rhodos, templer og stadioner, teatre og palasser. Dessuten finnes rekke ruiner etter gamle festningsverk, synagoger og kirker og ikke minst gamle romerske anlegg. Flere av dem dateres flere hundre år tilbake før den moderne tidsregning.

severdigheter på rhodos

I Rhodos ligger det også et arkeologisk museum man bør få med seg hvis man besøker byen, og skulle man føle for noe helt annerledes en dag, kan man alltids ta en utflukt til Faliraki Water Park, som har rykte på seg for å være Europas største.