Playa del Ingles

playa del ingles

Playa del Ingles er et av tre mer eller mindre helt sammenvokste feriesteder på sydkysten av Gran Canaria. De to andre feriestedene er San Augustin og Maspalomas, men det var Playa del Ingles som var først. Faktisk ble Playa del Ingles påbegynt allerede så tidlig som på 1960-tallet, i det som den gangen bare var et øde landskap langt ute på landet. Besøker man Playa del Ingles i dag vil man komme til et av Europas største feriesteder, som hvert eneste år tiltrekker seg hundretusener av turister fra hele verden.

Reise til Playa del Ingles

De fleste som reiser til Playa del Ingles ankommer via den internasjonale lufthavnen i Las Palmas, hvorfra det går regelmessige busser til feriestedet. Mange velger også å leie seg en bil i lufthavnen så de står friere med tanke på utflukter og lignende, men før man bestiller bil bør man forhøre seg med hotellet man skal bo på om de har muligheter for å tilby parkering. Gjør de ikke det kan det bli problematisk da parkering enten er dyrt eller simpelthen ikke mulig.

annonse

Å komme seg rundt i selve Playa del Ingles er svært enkelt og det meste man kan tenkes å trenge er innen gangavstand fra de fleste hotellene. Mengder av butikker av alle slag, restauranter med alle slags retter på menyene, fastfoodrestauranter, barer, nattklubber og diskoteker for å nevne noen av dem. Skulle man imidlertid ikke ønske å gå kan man alltids leie en sykkel.’

playa del ingles

Stranden i Playa del Ingles er kjent for sin gode kvalitet, og den har også vunnet flere priser på grunn av dette. Ikke bare er den rolig og behagelig, den har også alle de fasilitetene man forventer seg av en slik strand. Man kan leie solstoler og parasoller, eller delta på forskjellige vannsportsaktiviteter som for eksempel kajakkpadling, vindsurfing, henge etter båt på badering eller paragliding. Langs hele stranden ligger hotellene side om side med restauranter, barer og diskoteker, og det er et yrende folkeliv hele døgnet.

Det er også rikelige handlemuligheter i Playa del Ingles, og alt fra små og intime bakgårdsbutikker til store forretningssenter finnes. Tilbudet er like stort som det er variert, og man kan kjøpe alt fra elektronikk til smykker og parfyme nesten over alt i Playa del Ingles. Det faktum at Kanariøyene ikke er underlagt EU men er et regulært frihandelsområde gjør at prisnivået er svært lavt, selv i forhold til resten av Spania.

Aktiviteter i Playa del Ingles

annonse

Severdigheter i Playa del Ingles

Det er mye spennende å se i og rundt Playa del Ingles, og reiser man bare en anelse ut av selve feriestedet er det enda mer. I nabobyen, Maspalomas, finner man en bit av Sahara, bokstavelig talt, da Maspalomas har sin helt egen ørken på over 328 hektar dannet av sand som er blåst hit fra den afrikanske vestkysten. Ørkenen, som heter Dunas de Maspalomas, begynner egentlig allerede ved Playa del Ingles, men på grunn av bebyggelsen er ikke dette så godt å se lenger.

sanddyner playa del ingles

Et annet sted som er verdt et besøk under oppholdet i Playa del Ingles er Templo Ecumenico de San Salvador, som er en kirke hvor det holdes ekumeniske gudstjenester på flere språk. Ut over dette finnes det en rekke andre aktiviteter man kan delta på også, blant annet ridning, turer til fots eller sykkel, tennis, forskjellige rundvisninger og ikke minst golf, for å nevne noen.