Parga

parga sydentur

Parga er en vakker liten by med rundt 2000 innbyggere, beliggende ved det Joniske hav på den greske vestkysten. Byen har et flott havneområde og en strand, og små hus som klynger seg fast i fjellsidene rundt. Helt øverst troner en velbevart borg som et minne fra uroligere tider, men nå omgjort til en hyggelig liten kafe og kunstlokale.

Faktisk ligger det hele tre strender i og omkring Parga, hvorav den mest bynære Krioneri også er den mest barnevennlige. Syd for byen finner man Piso Krioneri, en strand preget av noen spektakulære klipeformasjoner, og nord for byen ligger den lange og brede Valtos-stranden, hvor det meste av vannsportsaktiviteter foregår.

Noen kilometer lenger sør ligger en annen vakker strand, Vlichnos-stranden, men denne er ikke regnet for å være spesielt godt egnet for mindre barn.

valtos stranden parga

Reise til Parga

Har man tenkt seg å besøke byen må man fly til enten Ioannina, Aktion eller Korfu og så enten ta en buss derfra, eller man kan leie en bil og kjøre selv. Sistnevnte er et anbefalt alternativ, da en bil vil komme til nytte hvis man skulle få lyst til å se seg litt omkring i regionen rundt Pargas.

Det ligger flere hoteller i Pargas og flere familier har gjort om eneboligene sine til små pensjonater og det finnes flere bed & breakfast i byen så det er ikke vanskelig å finne et sted å tilbringe nettene i under oppholdet i byen.

sydentur til parga

Hele området rundt Parga er dekket av sitrus- oliven- og pinjetrær, og naturen er ypperlig til fotturer av varierende lengde og vanskelighetsgrad, alt ettersom hva man selv ønsker. Man kan også vandre rundt på oppdagelsesferd i de små bygatene, hvor man treffer på innbyggere som sysler med sitt men likevel ikke har det mer travelt enn at de gjerne slår av en prat.

annonse

parga by

Aktiviteter i Parga

Besøk også noen av de trivelige fiskerestaurantene, eller sett deg ned på en kafe med en god bok og bare nyt livet. Man kan også gå ned til havnen og bli med en av taxibåtene på tur til en av de andre nærliggende badebyene. Det er også mulig å bli med en fiskebåt på fisketur eller man kan delta på en av de mange rundvisningene som arrangeres.

annonse

Seiler man opp Acheron-elven kommer man til ruinene etter Nekromantion, og som navnet tilsier har dette i høyeste grad med døden å gjøre. I følge gresk mytologi spiller Acheron en viktig rolle i forhold til veien til dødsriket, og Nekromantion tilhørte i sin tid en dødskult som hadde tilhold i området. I dag fremstår Nekromantion som et svært fredfylt sted med en fantastisk utsikt over slettene bak Ammoudia.

parga

Ellers er det mange gode steder å dra på dagsutflukt til fra Parga. Er man historisk interessert vil kanskje klostrene på «steinfingrene» i Meteora være et besøk verdt, eller man kan reise ut og kikke på den nylig utgravde byen Elea. Elea ligger på et imponerende platå over en vakker dal, og man kan lett la seg henføre til tanken om hvor vakkert det må ha vært å bo der for svært lenge siden.