Nessebar

nessebar

Byen Nessebar ligger forholdsvis midt på den bulgarske Svartehavskysten, og er et yndet turiststed om sommeren. Hit strømmer turistene til i store mengder, for både å nyte den hyggelige lille sjarmerende byens atmosfære, samt de flotte strendene som finnes i området.

Nessebar består av to bydeler, den nye bydelen, hvor de fleste hotellene og feriestedene ligger, og gamlebyen. Sistnevnte er svært spesiell, da den er bygget på en liten klippehalvøy ute i havet, kun tilknyttet fastlandet via en et par hundre meter lang stripe land, akkurat passe bred til å bygge en liten vei på.

Gamlebyen lever solid opp til navnet sitt, da den er oppført så tidlig som for over 3000 år siden, noe man finner flere spor av i byen den dag i dag. Så godt som alle gatene i byen er mer eller mindre brosteinsbelagt, den er full av små, hyggelige torg og nesten over alt kan man finne suvenirbutikker og små trivelige restauranter, kafeer og kroer. Alle i den samme gamle stilen som resten av gamlebyen og perfekt for dem som vet å sette pris på fortidens atmosfære og sjarme. Den gamle bydelen er oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder, og bulgarerne er svært stolte av Nessebars gamle bydel.

nessebar strand

Reise til Nessebar

Å komme til Nessebar er enkelt, og langt de fleste som reiser dit ankommer via flyplassen i Burgas, som ligger en knapp halv times kjøring unna. Reiser man charter er det meste allerede tilrettelagt, både hva fly, transport og opphold angår, men man kan fint reise til Nessebar på egenhånd også, da det går flere internasjonale ordinære flyginger til Burgas fra Skandinavia om sommeren. Innkvartering finnes i alle variasjoner, og man kan velge mellom hoteller i forskjellige standarder eller man kan velge å bo privat. Bor man privat hjemme hos noen er det en fin anledning til å lære bulgarerne bedre å kjenne, samt man får et innblikk i hvordan de bor og lever generelt. Mange private har også innredet deler av husene sine til ordinære bed & breakfast, men velger man hotell så har selvfølgelig disse alle de fasilitetene som det forventes av et hotell på den bulgarske Svartehavskysten.

annonse

Aktiviteter i Nessebar

Strendene i området holder svært høy kvalitet, og består hovedsakelig av hvit sand og er omkranset av restauranter, kafeer og små barer. Man kan alltid leie solstoler og parasoller, og blant de vannsportsaktivitetene som tilbys finner man gjerne snorkling, surfing og kanopadling. Går man ned til havneområdet kan man delta på fisketurer og båtturer, og henvender man seg til enten turistkontoret eller et av hotellene kan man melde seg på en eller flere rundvisninger både i og rundt Nessebar.

annonse

En sikker vinner blant barna er nok en tur på piratcruise, hvor, som navnet tilsier, temaet er pirateri. Turen går ut fra Nessebar hver morgen, og skal man være sikret en plass bør man enten møte opp tidlig, eller bestille plass på forhånd. Underveis er det konkurranser og morsomme leker for barna, og det er anledning til både å gå planken eller prøve båtens egen vannsklie, som selvfølgelig ender i Svartehavet. Det seiles også ukentlige turer med skandinaviske guider, slik at man kan forstå hva som sies. De voksne kan nyte solen på soldekket mens barna hygger seg med de andre piratene om bord, og lunsj er inkludert i prisen.

gamlebyen i nessebar

Restaurantene i Nessebar serverer alle typer retter, både internasjonale og nasjonale, og man kan få autentiske bulgarske retter hvis man ønsker det. Nattelivet i Nessebar er typisk for Svartehavskystens turistbyer generelt, med nattklubber, diskoteker og en lang rekke barer som holder åpent til ut i de sene morgentimene. Flere steder har også scener med levende musikk, og man kan selv velge om man vil mingle eller bare nyte kvelden sammen i en intim atmosfære. Flere av hotellene tilbyr også barnevakttjeneste, så det er mulig å komme ut en tur om kvelden selv om man eventuelt skulle reise som en familie med små barn. Det er heller ikke alle stedene som er like preget av det hektiske nattelivet, og her er det fullt mulig å ta med seg barna sine, selv om det skulle kunne bli litt sent om kvelden.