Maspalomas

maspalomas

Maspalomas er et turistområde i den sydlige delen av Gran Canaria, også ofte kalt Maspaloma Costa Canaria, ut fra området den ligger i. Opprinnelig besto Maspalomas av en stor sandstrand og den lokale byen San Fernando, men i dag er det flere store feriesteder som dominerer området, og i tillegg til selve Maspalomas finner man også Playa del Ingles, San Augustin, Meloneras, Sonnenland, San Fernando og Campo Internacional. Sammen utgjør disse et av Europas største feriebyer hvorav Maspalomas alene har rundt 33.000 faste innbyggere.

Selve Maspalomas regnes for å være en stille liten by uten så alt for mye støy og bråk, og den er et typisk sted for barnefamilier å feriere i. Byen har en rekke små og hyggelige butikker man kan gå å kikke og handle i, og alt fra solbriller og designerklær til elektronikk og fotoutstyr finnes blant utvalget.

maspalomas

Reise til Maspalomas

Det er lett å komme til Maspalomas, og de aller fleste flyr til Gran Canaria Airport Las Palmas, som ligger en liten halvtimes kjøring unna. Derfra kan man enten ta buss eller drosje videre, eller man kan leie en bil. Mange velger sistnevnte, for selv om det kollektive tilbudet er svært godt på Gran Canaria, er det noe med friheten til selv å velge hvor man vil reise, og til hvilket tidspunkt. Det anbefales å bestille både hotellrom og leiebil god tid i forveien, og da spesielt i høysesongen. Mange velger også å reise med charter hvor alt er tilrettelagt på forhånd.

FINN BILLIGE PAKKEREISER TIL MASPALOMAS HER

annonse

promenaden i maspalomas

Aktiviteter i Maspalomas

Mange av restaurantene i Maspalomas er av den finere sorten og menykortene dekker over det meste av både internasjonale og typiske kanariske retter. Ikke overraskende kommer mange av råvarene fra havet, og fisken man bestiller til middag kan være landet bare noen få timer før den ble tilberedt. Det kanariske kjøkken er anerkjent over hele verden og så absolutt anbefalelsesverdig.

Det er ikke overveldende mange diskoteker og nattklubber i Maspalomas, men da drosjene er svært rimelige på Kanariøyene er det mange som velger å reise over til Playa del Ingles for å feste gjennom natten der.

annonse

Stranden i Maspalomas er lang og inneholder både sand og småstein. Den er grunn og rolig for barn å bade fra, og det finnes selvfølgelig en lang rekke fasiliteter og aktiviteter som seg hør og bør en strand med en slik beliggenhet. Man kan snorkle, padle kajakk, dykke eller snorkle, eller bli med på båtturer opp og ned langs kysten. Solstolutleie og parasollutleie er en selvfølge, det samme med strandbarer og små restauranter man kan få både forfriskninger og noe å spise i.

maspalomas ferie

Stranden er omkranset av flere feriesteder, Aguila, San Augustin, Playa del Ingles og Las Burras. Ser man bort fra et stort område med sanddyner mellom Maspalomas og Playa del Ingles er det ingen klare avgrensninger og det hele flyter i dag mer eller mindre sammen i en stor enhet. Disse sanddynene er for øvrig erklært for nasjonalpark, og må kun krysses enten til fots eller på ryggen av en kamel(!) Vær imidlertid oppmerksom på at disse dynene er et yndet utfluktsmål for nudister og homofile og lesbiske, som benytter dem til å finne bortgjemte steder å dyrke sex under solen på. Noe som kan komme overraskende på en dersom man farter litt rundt på måfå i området.

Severdigheter i Maspalomas

Vest i området finner man El Oasis som ligger i nærheten av La Charca, et yndet stoppested for mange trekkfugler på vei til Afrika. Ved El Oasis ligger det også et fyrtårn, Faro de Maspalomas, som med sine 65 meter dominerer landskapet og er et viktig hjelpemiddel for sjøfarten i havområdene utenfor. Fyrtårnet ble bygget i 1886.

fyrhuset i maspalomas

Noe lenger nord for Maspalomas finner man flere store forlystelsesparker, blant annet Aqualand Maspalomas, som er en stor vannpark med alle de attraksjonene man kan tenke seg, Holiday Land som er en kjempestor fornøyelsespark med pariserhjul, Palmitos Park som er en ornitologisk park med orkideer, sommerfugler og akvarium, Mundo Aborigen som er et slags museum som viser den kanariske kulturen og historien og sist men ikke minst Sioux City. Sioux City er en vaskeekte westernpark som opprinnelig ble bygget som kulisser for en westernfilm som ble innspilt i området, men senere omgjort til temapark. Et ypperlig sted å tilbringe dagen for store og små cowboyer.