Lefkas

lefkas

Lefkas er en gresk øy, tilhørende de Joniske øyer litt vest for det greske fastlandet. Øya har et areal på litt under 300 kvadratkilometer, og det er i overkant av 24.000 fastboende der. Rundt 8.000 av disse bor i Lefkas by, som er den største på øya. Klimaet på Lefkas er typisk for Middelhavet og det er ikke unormalt med temperaturer opp mot 35 varmegrader om sommeren. På vestkysten er det imidlertid ofte en frisk havbris som gjør temperaturen noe mer behagelig.

Reise til Lefkas

Selv om Lefkas er en øy har den fast landforbindelse og er dermed langt lettere tilgjengelig enn mange av de andre greske øyene. Nærmeste lufthavn ligger like utenfor Preveza på fastlandet, og det går regelmessige bussruter mellom flyplassen og de største turistbyene på Lefkas.

lefkas

En av disse er Nidri som ligger på østkysten av Lefkas. Her finner man hoteller og overnattingsmuligheter i alle varianter og prisklasser, og enten man vil bo på luksushotell med alt inkludert eller i en privat ferieleilighet hvor man står for det meste selv, så finnes det en rekke alternativer å velge blant.

Nesten alle feriestedene på Lefkas ligger i forbindelse med strand og handlesenter, og det finnes mange gode restauranter i nesten alle byene på øya. Ikke overraskende står det ofte fisk og skalldyr på menyen, men kjøtt er også populært og mange lokale greske retter bruker dette som basis.

annonse

Aktiviteter på Lefkas

Flere av feriestedene har også alle de fasilitetene man kan ønske seg for å tilbringe et fullverdig ferieopphold, og de har som regel også en mengde spennende ting man kan se og gjøre. Dessuten har flere egne svømmebasseng for både store og små, noe som ofte er kjærkomment da strendene på østsiden av øya ikke alltid er av de beste men kan være til dels dype og steinete. På vestsiden derimot ligger noen av det som sies å være Hellas’ beste strender, og selvfølgelig tilbys det utleie av både solstoler og parasoller, og flere steder er det restauranter og muligheter for å slukke tørsten.

Dog skal det sies at tilbudet av vannsportsaktiviteter er svært godt på østkysten.

annonse

Mange velger å leie seg en bil når de er på ferie på Lefkas, noe som gir en helt annen frihet når det gjelder å kunne reise rundt på utflukter for å ta noen av severdighetene på øya i nærmere øyesyn. Riktignok går det busser, og drosje er forholdsvis rimelig, men man er ikke så avhengig av hverken klokkeslett eller regulære turistbusser for å komme seg rundt. Leiebil er billig, men bør bestilles noe tid i forveien.

sydentur til lefkas

Mange av de mest populære aktivitetene på Lefkas foregår ute i naturen, og man kan velge mellom fotturer, sykkelturer eller rideturer. Sistnevnte er svært populært, og det arrangeres turer både på stranden og oppe i fjellene. Er man ikke ridevant finnes det selvfølgelig også et alternativ for dem.

Det kan være viktig å merke seg at ikke alle butikker eller hoteller på Lefkas aksepterer kredittkort, så man bør sørge for å ha kontanter tilgjengelig. Det finnes flere minibanker på øya, blant annet i Lefkas by og i Nidri. Husk også på at selv om mange av hotellene reklamerer med klimaanlegg på rommet, så kan det hende dette koster ekstra.