Las Palmas

las palmas

Las Palmas de Gran Canaria, eller bare Las Palmas i dagligtale, er hovedstaden på den tredje største av Kanariøyene, Gran Canaria som ligger ute i Atlanterhavet, rundt 200 kilometer vest for den afrikanske kystlinje. Byen har i overkant av 380.000 innbyggere, hvilket gjør den til den største byen på Kanariøyene og medregner man alle forstedene blir den det tiende største boområdet i hele Spania.

Reise til Las Palmas

Å komme til Las Palmas er svært enkelt da byen har sin egen internasjonale lufthavn, og man kan både fly med charter eller ordinære rutefly for å komme dit. Lufthavnen ligger kun 18 kilometer utenfor byen, og det går kontinuerlige busser inn til byen. Mange velger også å leie seg en bil og kjøre selv, noe som er praktisk i forhold til å oppleve resten av øya uten å være avhengig av kollektive tilbud.

las palmas

Det ligger mange hoteller i Las Palmas som alle har de fasilitetene som forventes av typiske feriehoteller midt i store turistområder. Det er også mulig å leie en ferieleilighet med hvitevarer og det hele, noe som kan være svært så praktisk for for eksempel barnefamilier og andre som gjerne ønsker å bo litt hjemlig i Las Palmas.

Ettersom Las Palmas og Gran Canaria ligger i den subtropiske sonen utenfor Afrika, ligger gjennomsnittstemperaturen forholdsvis stabilt på rundt 20 varmegrader om vinteren og 30 grader om sommeren. Vanntemperaturen er også svært høy om sommeren, og ikke rent sjelden kan den ligge på godt over 20 varmegrader til langt utpå høsten.

annonse

Aktiviteter i Las Palmas

Det er mye spennende man kan se og gjøre i Las Palmas, og er man villig til å reise litt rundt på øya utvider tilbudet seg betraktelig. En av de største severdighetene er ørkenen i Maspalomas, en 328 hektar stor ørken dannet av sand som er blåst dit fra Sahara i Afrika.

Et annet severdig sted er den gamle byen Aguimes. Aguimes er en by hvor eiendommene er restaurert og viser hvordan Kanariøyenes nyklassisime arter seg rent arkitektonisk. Gamlebyen i Las Palmas, populært kalt «Vegueta», er heller ikke noe unntak, og bør så absolutt avlegges et besøk hvis man først er i byen. Ikke bare inneholder den en kolonial bydel, den regnes også for å ha de fineste nabolagene i Las Palmas og den er oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder.

annonse

Las Palmas byr også på flere museer hvor man kan se alt fra arkeologi til kunst, og blant de mest kjente museene finner man blant annet Centro Atlantico de Arte Moderno og selvfølgelig et Columbus museum.

Videre anses Las Palmas å ha en av Europas fineste strender (selv om den rent geografisk faktisk ligger i Afrika), nemlig Las Canteras. Den er rundt fire kilometer lang og består av fin sand. Stranden er forholdsvis langgrunn og ligger skjermet inne bak et rev man kan svømme ut til når vannforholdene tillater det. Ute ved revet kan man studere det yrende undervannslivet, men vær oppmerksom på sjøpinnsvin som kan bli en smertefull opplevelse hvis man ikke ser seg for. Vær også oppmerksom på lumske fralandsstrømmer. Respekter eventuelle advarsler på stranden før du svømmer ut.

las canteras stranden i las palmas

På strendene i og rundt Las Palmas finnes det også et bredt spekter av vannsportsaktiviteter man kan delta på, og alt fra snorkling til paragliding etter båt til utleie av vannscooter og kajakker tilbys.

Det finnes også en rekke restauranter og kafeer med både internasjonale og lokale retter, og ikke overraskende kommer mange av råvarene fra havet. Det ligger også flere barer og nattklubber i Las Palmas, og diskoteker for gjester i alle aldre. Mange klubber arrangerer også konserter, ofte med kjente artister fra Spania og eller i Europa.