Lanzarote

lanzarote

Klimaet på Kanariøya Lanzarote er på grunn av sin beliggenhet ute i Atlanterhavet subtropisk og svært tørt om sommeren. Den årlige gjennomsnittstemperaturen ligger normalt på litt over 20 grader celsius, og det er forholdsvis mange dager med sol på Lanzarote.

Øya er vulkansk, og er dannet av utallige utbrudd gjennom årene. Lanzarotes «hovedvulkan» heter Timanfaya, og den er fortsatt aktiv. Det har vært flere utbrudd på Lanzarote gjennom tidene, men det har vært stille siden det siste utbruddet som fant sted i 1824.

Reise til Lanzarote

I dag er Lanzarote et yndet turistmål, og både spanjoler og andre europeere finner veien dit hvert eneste år. Godt over to millioner av dem faktisk, noe som er ganske imponerende på en øy som opprinnelig kun har i underkant av 150.000 faste innbyggere.

ferie til lanzarote

Lanzarote har sin egen lufthavn med flere internasjonale flyginger daglig, flere av disse er rene charterflyginger. Fra lufthavnen går det flere busser ut til de forskjellige feriedestinasjonene på øya, men mange velger i stedet for buss å heller leie seg en bil. Med egen bil står man dessuten mye friere til å selv reise rundt og utforske det spennende landskapet på Lanzarote på egenhånd.

Hotellene på Lanzarote ligger som regel samlet i og rundt de forskjellige feriestedene på øya, og de aller fleste ligger i umiddelbar forbindelse med en eller flere strender og andre attraksjoner.

annonse

Aktiviteter på Lanzarote

annonse

Severdigheter på Lanzarote

Ikke overraskende er de fleste severdighetene på Lanzarote av naturlig art, og enda mindre overraskende er det at de ofte har vulkansk opphav. Et av disse stedene er Montanas del Fuego (Ildfjellene) som ligger i naturparken Timanfaya etter vulkanen av samme navn. Disse fjellene ble skapt under den største vulkanske naturkatastrofen i den skrevne historien, da et enormt utbrudd la en fjerdedel av øya under et tykt lag med lava og aske. Hele området er preget av sterk varme i bakken og flere steder stiger varme damper opp av grunnen. Har man tenkt seg ut i dette området kan det være en god ide å delta på en av de guidede rundvisningene.

Timanfaya lanzarote

Flere steder er det også store underjordiske vulkanske tunneler, og stort sett langs hele kysten finner man klipper, grotter og hull dannet av den vulkanske aktiviteten.

Et av disse, Los Jameos del Agua er delvis innredet som restaurant, bar og konsertsal, og fremstår som et svært spennende sted å tilbringe noen timer en ettermiddag. Inne i hulen finnes en liten sjø med en helt spesiell type albinokrabber.

Øyas store krater er kjent som El Golfo. Inne i El Golfo ligger det en grønn sjø som er forbundet med havet utenfor via flere underjordiske sprekker og kanaler.

En annen kurios severdighet forbundet med den vulkanske aktiviteten, er de mange plantasjene hvor vinrankene står plantet i den svarte vulkanske jorden. Hvor man ikke skulle tro noe kunne gro overhodet, men det gjør det faktisk.

el golfo krateret på lanzarote

Ikke alle severdighetene ligger under bakken på Lanzarote, blant annet finnes det en flott kaktushage på over 5000 kvadratmeter, med over 7200 kaktuser. Noen av Lanzarotes byer er også verdt et besøk, blant annet den idylliske byen Haria, som ligger i en palmefylt dal full av fargestrålende blomster og planter. Nede ved sjøen finner man Playa Blanca som opprinnelig var en liten fiskerlandsby men nå er utviklet til en regulær turistby med hoteller og som hører til.

Man skal heller ikke glemme de mange flotte strendene på Lanzarote som skifter fra hvite sandstrender i nord til mørke lavastrender i syd. Felles for dem alle er at de fleste har en rekke spennende vannsportsaktiviteter på programmet, og enten man liker å være under eller over vannet finnes det et tilbud til alle. Her kan man snorkle eller dykke, eller man kan padle kajakk eller kano eller surfe. Både med og uten vind, litt avhengig av hvilken strand man er på.