Kefalonia

kefalonia

Kefalonia er den største av de Joniske øyene og har et innbyggertall på rundt 35.000 fastboende. Øya ligger helt vest i Hellas, i det Joniske hav som er en del av Middelhavet. Kefalonias hovedstad heter Argostoli, og rundt en tredjedel av øyas innbyggere bor i byen. Det er også primært i Argostoli det meste foregår og det er også hit man reiser for å handle og ordne alle de tingene man ikke har mulighet til i de mindre landsbyene på øya.

Opprinnelig kom de første turistene til Kefalonia så tidlig som på begynnelsen av 1800-tallet, da den greske kongefamilien sendte sine barn på sommerferie i Lixouri. Det var imidlertid ikke snakk om noen som helst form for tung masseturisme, og det skal man helt opp til 1980-tallet for å oppleve.

sydentur til kefalonia

Reise til Kefalonia

Besøker man Kefalonia i dag er det betraktelig flere turister enn for bare noen få tiår siden, men likevel uten at det føles direkte overbefolket. Man kan komme til Kefalonia både med båt og med fly, og øya har sin egen internasjonale flyplass. Mange av dem som kommer med båt gjør det gjerne i forbindelse med øyhopping på de greske øyene, noe som er en slags «loffing» fra øy til øy ut fra hvilken som til enhver tid er mest hensiktsmessig å reise til. Denne formen for reise er spesielt populær blant den yngre garde, men den er like velegnet for alle, og man kan fint reise med koffert og bo på hoteller i stedet for vandrerhjem og ryggsekk.

myrtos stranden på kefalonia

De fleste turistene som reiser til Kefalonia kommer fra Europa, og da Hellas og Italia i særdeleshet. Italienerne fordi det ligger nær Italia, og grekerne fordi det er tradisjon. Resten av Europa fordi det fortsatt er et av de få eksotiske reisemål igjen i Middelhavet.

annonse

Aktiviteter på Kefalonia

Det finnes en rekke severdigheter på Kefalonia, både over og under bakkenivå. Ikke overraskende finner man hyppige spor etter de gamle romere nesten over hele øya, og både romerske villaer, statuer og monumenter og et gammelt kloster kan man se. Under jorden finner man en dryppsteinsgrotte og Melissanis underjordiske sjø. Opprinnelig var den helt underjordisk, men en kollaps i huletaket åpnet opp så man kan se himmelen nede fra sjøen. Det er båter og rundvisning nede i sjøen, en tur som absolutt er verdt å få med seg.

annonse

Strendene i Kefalonia består hovedsakelig av fin hvit sand, og flere steder kan man både leie solstoler og parasoller, og man kan delta på forskjellige vannsportsaktiviteter. Strendene er barnevennlige og rolige, og det er ikke vanskelig å finne usjenerte plasser hvis man ønsker litt privatliv. Det kan være en god ide å leie seg en bil under oppholdet, for på den måten stille litt friere til å utforske øya på egenhånd.

Melissanis underjordiske sjø på kefalonia

Besøk også de små landsbyene hvor det nesten virker som om tiden har stått stille i århundrer, og vær ikke redd for å ta kontakt med innbyggerne. Oppsøk også noen av de hyggelige tavernaene og bestill noen av de lokale rettene som serveres der. Gresk mat er best når den er hjemmelaget, noe den ofte er på de små private restaurantene. Velg og vrak blant salater, tzatziki og en lang rekke spennende kjøtt og fiskeretter. Du vil ikke angre.