Antalya

antalya

Antalya er en storby langs sydkysten av Tyrkia. Byen ligger flott til ved Middelhavskysten, og ikke sjelden blir regionen den ligger i referert til som «Den Tyrkiske Riviera». Dette gjør at Antalya er et yndet område å feriere i blant skandinaver, faktisk så populært at både Norge og Danmark har opprettet konsulater i byen. Man regner med at flere millioner turister besøker regionen årlig, så godt som alle sammen fra europeiske land med unntak av Russland.

Byen i seg selv er også en severdighet, og da gamlebyen i særdeleshet. Den er grundig rehabilitert gjennom tidene, og fremstår i dag som en mesterlig blanding av spor etter alle de sivilisasjonene som har bodd der siden antikken. Turistmessig er den svært attraktiv med sine mange hoteller, klubber, restauranter og barer, og ikke minst de rike mulighetene til å handle.

antalya

Reise til Antalya

Langt de fleste som kommer til Antalya kommer med fly via byens egen flyplass som ligger bare noen få kilometer utenfor byen. Fra lufthavnen går det regelmessige busser inn til byen, men man kan også ta en drosje eller leie seg en bil hvis man heller ønsker det.

Det er et bredt utvalg av hoteller i Antalya og mange har også kjøpt seg sin egen ferieleilighet de bruker når de er der. Fordelen med å eie sin egen ferieleilighet er ofte at man kan leie den ut den tiden man ikke selv bruker den, og på den måten kan finansiere store deler av den.

annonse

Aktiviteter i Antalya

Noen av Europas beste strender ligger i Antalya og den myke hvite sanden strekker seg kilometervis i alle retninger. Selvfølgelig finner man alle de fasiliteter man forventer av strender av en slik kvalitet, og det er en lang rekke aktiviteter man kan delta på hvis man ønsker det.

Mange av Antalyas severdigheter har selvfølgelig et historisk tilsnitt, og hele regionen er full av ruiner og etterlatenskaper fra flere tusen år tilbake i tid. Besøker man Antalya Museum ses en rekke funn fra de mange utgravningene i byen, blant annet en helt spesiell Herculesfigur hvor underdelen står i Antalya mens overdelen befinner seg i Bostons Museum of Fine Art.

annonse

Det finnes mange gode og morsomme butikker i Antalya, og alt fra klær og lærvarer til smykker og rene suvenirer er å få kjøpt. Blant de typisk tyrkiske suvenirene finner man en lang rekke håndverksvarer som blant annet malt keramikk og kobbervarer. Og ikke minst håndknyttede tepper og vannpiper som har vist seg å være svært så populære blant turistene.

De fleste restaurantene i Antalyas turistområder har flere internasjonale retter på menyen, men man bør så absolutt forsøke seg på noen av de autentiske tyrkiske rettene mens man er der. Det tyrkiske kjøkken er kjent for sine gode retter som ofte består av stekte grønnsaker, fisk eller kjøtt i forskjellige sterke sauser. Mange av restaurantene tilbyr også underholdning i form av magedans eller musikk, men da fortrinnsvis om kveldene.

Reiser man med barn bør man besøke byens zoologiske hage, som inneholder over 800 forskjellige dyr fra hele verden, eller man kan besøke et av fornyelsesarkene i regionen eller et av de to store vannlandene, Aqualand Antalya og Waterpark Antalya. Begge byr på en rekke attraksjoner og vannsklier, og med et samlet areal på over 65.000 kvadratmeter er det mer enn nok å finne på for vannløver i alle aldre.

Utelivet i Antalya er like allsidig og variert som turistene som kommer dit, og det finnes noe for enhver smak. Mange klubber og barer har scener med levende musikk, eller man kan gå på diskotek eller nattklubb hvis man ønsker det. På grunn av det varme klimaet finnes det flere fasiliteter utendørs.