Alicante

alicante

Alicante er med sine rundt to millioner innbyggere den fjerde mest befolkede provinsen i Spania. Til tross for at den samtidig er den minste provinsen i Valencia er den også en av de mest besøkte, og over fem millioner turister finner veien dit hvert eneste år. Alicante ligger strategisk godt plassert på den sydøstlige delen av Spania hvor beliggenheten i forhold til Middelhavet gjør at provinsen er velsignet med et særdeles godt klima. Faktisk er det over 300 soldager i året i Alicante, og den årlige gjennomsnittstemperaturen ligger på 18 grader. Ikke overraskende har dette bidratt til å gi hele regionen et svært godt rykte som feriested, og mange utlendinger har av samme årsak valgt å bosette seg fast i området store deler av året.

Reise til Alicante

Hovedstaden i provinsen Alicante heter også Alicante, og er med sine 350.000 innbyggere den største byen i området. Det er lett å komme til Alicante da byen har sin egen internasjonale lufthavn like utenfor bygrensen, og det flys både charter og ordinære ruteflyginger til lufthavnen.

san juan stranden i alicante

Fra lufthavnen kan man reise videre inn til Alicante med buss, drosje eller trikk, eller man kan leie en bil og kjøre selv. Velger man å leie seg en bil bør man forhøre seg med hotellet hvorvidt de kan stille med parkeringsplass, da dette ikke alltid er like enkelt inne i Alicante by.

annonse

Aktiviteter i Alicante

Ut over disse attraksjonene finnes det en rekke andre aktiviteter man kan delta på også, og det er rikelig med handlemuligheter i Alicante. Dessuten har byen noen flotte strender å by på, hvorav flere er blitt tildelt det prestisjefylte Blå Flagg på grunn av sine gode kvaliteter og tilbud.

De fleste strendene ligger i tilknytning til både restauranter og kafeer, og over hele byen finner man nattklubber og diskoteker for dem som måtte ønske å komme ut og svinge litt på dansefoten. Reiser man med barn vil de fleste hotellene kunne tilby barnepass, slik at de voksne kan nyte noen timer på egenhånd.

annonse

Komme seg rundt i Alicante

Skal man tilbringe det meste av oppholdet i Alicante er det egentlig ikke nødvendig med leiebil, da det aller meste kan nås enten til fots eller ved hjelp av kollektive transportmidler.

Kollektivtilbudet i Alicante er svært godt utbygget, og det er nesten ikke det sted man ikke kan nå på den måten. Skulle man likevel ønske noe mer fleksibilitet og frihet kan man leie en bysykkel de få gangene man trenger det.

ferie til alicante

Severdigheter i Alicante

Alicante har en rekke severdigheter og blant de mest besøkte finner man det arkeologiske museet, hvor man kan se en rekke interessante gjenstander. Man kan også være med på en arkeologisk utgravning, man kan se et sunket romersk skip, gå i grotter og mye mer. Tyrefektermuseet på Plaza del Toro er også verdt et besøk, helt uavhengig av hvorvidt man er for eller mot denne tradisjonelle sporten.

Like utenfor byen finner man Castillo de Santa Barbara, som er en gammel maurisk borg fra middelalderen. Her finner man alt som hører hjemme i en slik borg, skumle fangehull, et palass, en vollgrav, vakttårn og selvfølgelig kanoner.

Castillo de Santa Barbara i alicante

Cuevas del Canalobre er en 150 meter lang underjordisk grotte som på grunn av sin unike akustikk er et yndet sted å holde konserter. Grotten inneholder også flere dryppsteiner man kan se, og har man muligheten skal man selvfølgelig også prøve å overvære en eller flere konserter.

Har man imidlertid leid seg en bil kan man kjøre ut til enten Aqualandia, som er en enorm vannpark med en lang rekke morsomme forlystelser for store og små badeløver, eller man kan kjøre ut til Vergel Safaripark, som er en zoologisk have hvor man også kan kjøre inn mellom de ville dyrene. Det går busser til begge disse forlystelsene, men sistnevnte er betraktelig morsommere i egen bil.