alicante

Alicante

Alicante er med sine rundt to millioner innbyggere den fjerde mest befolkede provinsen i Spania. Til tross for at den samtidig er den minste provinsen i Valencia er den også en av de mest besøkte, og over fem millioner turister finner veien dit hvert eneste år. Alicante ligger strategisk godt »

tenerife

Tenerife

Tenerife er den største av Kanariøyene og med en befolkning på litt under en million, er det også den mest befolkede. Det er også en av de best besøkte hva turister angår, og hele seks millioner turister besøker Tenerife hvert eneste år. Å komme til Tenerife er svært enkelt, og »

mallorca

Mallorca

Mallorca er den største av de baleariske øyene som ligger midt ute i det vestlige Middelhavet rundt 170 kilometer øst for det spanske fastlandet. Øya har omtrent 850.000 faste innbyggere og er med sine 10 millioner besøkende hvert år et av verdens aller største turistmål. Klimaet på Mallorca er subtropisk »

lanzarote

Lanzarote

Klimaet på Kanariøya Lanzarote er på grunn av sin beliggenhet ute i Atlanterhavet subtropisk og svært tørt om sommeren. Den årlige gjennomsnittstemperaturen ligger normalt på litt over 20 grader celsius, og det er forholdsvis mange dager med sol på Lanzarote. Øya er vulkansk, og er dannet av utallige utbrudd gjennom »

puerto rico

Puerto Rico

Opprinnelig var Puerto Rico på Gran Canaria en søvnig liten fiskerlandsby hvor livet gikk sin vante gang og man tok dagene som de kom. I dag er den lille byen på sydkysten av øya et av de mest populære feriestedene på Kanariøyene, hvilket er lett å forstå hvis man avlegger »

maspalomas

Maspalomas

Maspalomas er et turistområde i den sydlige delen av Gran Canaria, også ofte kalt Maspaloma Costa Canaria, ut fra området den ligger i. Opprinnelig besto Maspalomas av en stor sandstrand og den lokale byen San Fernando, men i dag er det flere store feriesteder som dominerer området, og i tillegg »

playa del ingles

Playa del Ingles

Playa del Ingles er et av tre mer eller mindre helt sammenvokste feriesteder på sydkysten av Gran Canaria. De to andre feriestedene er San Augustin og Maspalomas, men det var Playa del Ingles som var først. Faktisk ble Playa del Ingles påbegynt allerede så tidlig som på 1960-tallet, i det »

las palmas

Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria, eller bare Las Palmas i dagligtale, er hovedstaden på den tredje største av Kanariøyene, Gran Canaria som ligger ute i Atlanterhavet, rundt 200 kilometer vest for den afrikanske kystlinje. Byen har i overkant av 380.000 innbyggere, hvilket gjør den til den største byen på Kanariøyene »