sydentur til porec

Porec

Porec er en by i den nordvestlige delen av Kroatia. Byen har eksistert siden oldtiden, og det finnes en rekke spor etter de opprinnelige beboerne i den. Blant annet er muren rundt den gamle bydelen oppført under romertiden, og mye av arkitekturen gjenspeiler Porec lange og interessante historie. Det bor »

makarska

Makarska

Makarska er en liten by med knapt 5000 innbyggere, beliggende rundt 80 kilometer sydøst for Split, og omtrent sju kilometer nord for Podgora. Hovedinntektskilden i byen er turisme, og spesielt havneområdet bærer preg av dette. Byen er full av spennende ting man kan se og gjøre, og ikke overraskende er »

reise til split

Split

Split regnes i dag for å være en av de viktigste havnebyene langs den kroatiske Adriaterhavskysten, ikke minst fordi byen også har sin egen internasjonale lufthavn, Split Airport. Første gang man hører om beboelse i området er så langt tilbake som i år 295, da den romerske keiser Gaius Valerius »

sydentur dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik regnes som en av de vakreste byene i hele Middelhavsområdet, og ikke ufortjent kalles den da også populært for «Adriaterhavets perle». Byen har en fantastisk beliggenhet langs kysten av Adriaterhavet i Dalmatia i Kroatia, og er et av Kroatias mest besøkte turiststeder. Dubrovnik har et subtropisk og til dels »