Zakynthos

Zakynthos

Zakynthos er en lite gresk øy som ligger i det Joniske hav, som en del av de Joniske øyene. Øya ligger vest for halvøya Peloponnes og hadde i 2005 litt over 41.000 innbyggere. Zakynthos er en at de tidligst bebodde øyene i Hellas og utgravninger viser at det for over »

skiathos

Skiathos

Skiathos er en gresk øy i Egeerhavet. Den tilhører en øygruppe som kalles Sporadene og det bor rundt 6.000 mennesker på øya. Hovedstaden på øya heter også Skiathos og er en særdeles livlig by med både barer og restauranter og alt det andre man forventer av en turistby på en »

santorini

Santorini

Santorini er en gresk øy i Egeerhavet omtrent 200 kilometer fra fastlandet. Øya ble i sin tid dannet ved et vulkanutbrudd, noe man ser tydelige spor etter den dag i dag, og øya er en del av en liten øygruppe man tydelig kan se har omkranset et vulkankrater. Santorini som »

rhodos

Rhodos

Rhodos er med sine 1400 kvadratkilometer en av de største greske øyene. Det bor i underkant av 120.000 mennesker på Rhodos, hvorav rundt halvparten bor i byen Rhodos som også er øyas hovedstad. Øya er kjent for en rekke historiske monumenter og hendelser, blant annet kolossen på Rhodos som regnes »

parga sydentur

Parga

Parga er en vakker liten by med rundt 2000 innbyggere, beliggende ved det Joniske hav på den greske vestkysten. Byen har et flott havneområde og en strand, og små hus som klynger seg fast i fjellsidene rundt. Helt øverst troner en velbevart borg som et minne fra uroligere tider, men »

sydentur til naxos

Naxos

Naxos er en gresk øy i Egeerhavet. Øya har i overkant av 10.000 innbyggere hvor rundt 7.000 bor i hovedstaden Naxos by. Andre byer på øya heter Filoti, Apiranthos, Koronos, Sangri, Apollonas og Tragea. Naxos er kjent for å være en av de mest fruktbare øyene i området, mye på »

lefkas

Lefkas

Lefkas er en gresk øy, tilhørende de Joniske øyer litt vest for det greske fastlandet. Øya har et areal på litt under 300 kvadratkilometer, og det er i overkant av 24.000 fastboende der. Rundt 8.000 av disse bor i Lefkas by, som er den største på øya. Klimaet på Lefkas »

kreta sydentur

Kreta

Kreta er den største greske øya, og den femte største i hele Middelhavet. Den er også den sydligste i Egeerhavet, og den har den største befolkningen, på litt over 650.000 innbyggere. Man deler vanligvis Kreta inn i fire store regioner, Rethimno, Lasithi, Chania og Iraklio som også er øyas administrative »

kos

Kos

Kos er en gresk øy i Egeerhavet. Øya tilhører øygruppen som kalles Dodekaneserne og har rundt 30.000 faste innbyggere. Kos er spesielt kjent fra den greske oldtiden, da Hippokrates skal ha bodd der. Midt inne i Kos by står det et 12 meter høyt platantre som etter sigende skal ha »

kefalonia

Kefalonia

Kefalonia er den største av de Joniske øyene og har et innbyggertall på rundt 35.000 fastboende. Øya ligger helt vest i Hellas, i det Joniske hav som er en del av Middelhavet. Kefalonias hovedstad heter Argostoli, og rundt en tredjedel av øyas innbyggere bor i byen. Det er også primært »