mallorca

Mallorca

Mallorca er den største av de baleariske øyene som ligger midt ute i det vestlige Middelhavet rundt 170 kilometer øst for det spanske fastlandet. Øya har omtrent 850.000 faste innbyggere og er med sine 10 millioner besøkende hvert år et av verdens aller største turistmål. Klimaet på Mallorca er subtropisk »

lanzarote

Lanzarote

Klimaet på Kanariøya Lanzarote er på grunn av sin beliggenhet ute i Atlanterhavet subtropisk og svært tørt om sommeren. Den årlige gjennomsnittstemperaturen ligger normalt på litt over 20 grader celsius, og det er forholdsvis mange dager med sol på Lanzarote. Øya er vulkansk, og er dannet av utallige utbrudd gjennom »

maspalomas

Maspalomas

Maspalomas er et turistområde i den sydlige delen av Gran Canaria, også ofte kalt Maspaloma Costa Canaria, ut fra området den ligger i. Opprinnelig besto Maspalomas av en stor sandstrand og den lokale byen San Fernando, men i dag er det flere store feriesteder som dominerer området, og i tillegg »

Zakynthos

Zakynthos

Zakynthos er en lite gresk øy som ligger i det Joniske hav, som en del av de Joniske øyene. Øya ligger vest for halvøya Peloponnes og hadde i 2005 litt over 41.000 innbyggere. Zakynthos er en at de tidligst bebodde øyene i Hellas og utgravninger viser at det for over »

santorini

Santorini

Santorini er en gresk øy i Egeerhavet omtrent 200 kilometer fra fastlandet. Øya ble i sin tid dannet ved et vulkanutbrudd, noe man ser tydelige spor etter den dag i dag, og øya er en del av en liten øygruppe man tydelig kan se har omkranset et vulkankrater. Santorini som »

lefkas

Lefkas

Lefkas er en gresk øy, tilhørende de Joniske øyer litt vest for det greske fastlandet. Øya har et areal på litt under 300 kvadratkilometer, og det er i overkant av 24.000 fastboende der. Rundt 8.000 av disse bor i Lefkas by, som er den største på øya. Klimaet på Lefkas »

kreta sydentur

Kreta

Kreta er den største greske øya, og den femte største i hele Middelhavet. Den er også den sydligste i Egeerhavet, og den har den største befolkningen, på litt over 650.000 innbyggere. Man deler vanligvis Kreta inn i fire store regioner, Rethimno, Lasithi, Chania og Iraklio som også er øyas administrative »

reise til split

Split

Split regnes i dag for å være en av de viktigste havnebyene langs den kroatiske Adriaterhavskysten, ikke minst fordi byen også har sin egen internasjonale lufthavn, Split Airport. Første gang man hører om beboelse i området er så langt tilbake som i år 295, da den romerske keiser Gaius Valerius »